Thursday, April 21, 2011

gummy smile= BOTOX

olaa, people.

okay I just went to my dental check up at my sis ler since she IS my dentist la kan..huhu.

so, I told the orthodontic specialist's Doctor which is Dr. Sharlene. my sis nyer mentor gituh.
that I want to solve my gummy smile problemo...hehe.

and she's kind of surprise act. haha. because my gummy smile is not that Ugly. so instead of suggesting surgery or implant skru in my GUM(tanam skru dlm gusi), she said to me,

"Go and buy Botox and bring it to me, I will inject them for you,"

my sis and I were like: " WHAT??!!!"

We were surprised because we never thought that the word is going to come out of her mouth.haha.

at that moment, all I can think was that: "Botox bukan haram ker" ckp dlm hati jer laa..

my respond to Dr. Sharlene was senyum kambing sahaja..

after I was done, my sis have no patient to check so, we hang out at her room. surf internet. and google about 'HUKUM BOTOX'

well, tak payah ckp la... haram la kan hukum dia. haha

TETAPI, kena tgk niat balik. kalau org yg niat nak cantik=haram. tapi bg org yg cacat and muka dia selalu kena ejek so nak sedapkan hati and pandangan org = boleh buat botox.

as for me, aku punya niat adalah , aku nak senyum dekat org tanpa rasa segan and aku nak senyum kat org confidently tanpa rasa aku memperbodohkan diri-ku. sbb I pikir mcm ni adalah sbb waktu aku darjah 6, ada kwn aku ckp yg senyum aku huduh.

kakak aku kata, kawan aku tarak baek, tapi aku rasa dia ckp benda yg honest kowt.
hemmmm... ;(

nak tgk result kalau org yg ada gummy smile then lepas buat botox mcm mana?
tgk gambar bwh nih:


kiri(before); kanan(after).

aku jenis org yg ceria,.....................................kowt, tgk hormon la. haha.yet, aku nak senyum.

patut tak aku give a try?

2 comments:

  1. Came,fMO senyuman kita tak cacat,melainkan kita cacat and of course be confident with yourself. Biler confident kita tinggi tiada ape yang cacat cela nyerr..but this came out when your level of confident down down down down down..Kita mmg ditakdirkan mempunyai gusi panjang tu sbb biler ketawa gusi terlebih nampak. So kita senyum simpul sahaja..

    ReplyDelete