Friday, June 29, 2012

Cameron Highlands for oldies.

This is Nik, over. 
Assalamualaikum readers.

the title of this post sound so wrong kan. 
semenanya, oldies adlh opposite utk newbies. I dun noe if its right or wrong lah, pkai hentam jer. MIND MY ENGLISH. huhu.
I was emphasizing on oldies because maybe some of u dah banyak kali pergi CH and dh tak tau nak buat kat atas sana. like me. 
if u have already been to all the places like strawberry farm ker, cactus farm ke, rose farm ker. basically, U HAVE VISITED THE ENTIRE CH, so went u go there again, the same thing jugak yg ada. so it will be VERY BORING. only the weather that makes u enjoy CH. 

so.so.so.

 I suggest u duduk di hotel yg sgt superb like, Century Pines, Cameron Higland Resort.Equatorial, Heritage. sonang cerita, the banyak2 star nyer hotel. so u can really enjoy and relax at CH. 
TAKE NOTE, jangan tinggal di Planters. hotel di Tanah Rata. very NOT good one (Oh my english) .haha. hotel tu hanya memberi keselesaan. shaja. SAHAJA YER readers.  


NEXT!!

I suggest u vist the BOH farm.I don know if u have been there but, my last visit to CH was my first time, I jejak kaki di BOH farm.
jalan nak masuk ke tempat ni, mmg horror, sikit. so make sure the one whos driving is very good at it. okey. if not u will end up terguling-guling dlm keta atas BOH farm tuh.... huhu.
at this BOH farm u can find, byk air Teh, and whatsoever air yg brand BOH, yg tidak dijual di tanah rendah, Malaysia yer. rakan2. if u want to know the exact taste of the drink, g la beli dkt cafe dier. kalu suka beli la air tuh dkt store dier. okey. KALAU BETUL2 SUKA, beli byk. sbb mmg tempat tu jer yg jual, derr. 




"mmg nampak pown muka kitaorg"









lawa kan view dier. hehe. just so u know. tempat ni adalah salah satu scene dlm cerita Ombak Rindu, 


this strawberry adalah di my dad's fren punya strawberry farm. sorry. I dont know the name. tapi dier tepi jalan jer and besar. so kalau korang jelajah CH, jumpa kot. 
memang ada satu jalan jer dkt CH.


and jangan la lupa singgah Smoke House. yg nak duk satu mlm di situ will cost u.........hmm....let see. 1k and above. tp view tempat dier sgt superb. try google it.


and one last thing. pergi try mendaki Gunung Brinchang. hari tuh plan nak kesitu tp menyimpang ke BOH farm lak. so tak berkesempatan, n kalau nak naik, make sure ur car is in good condition.and again the one whos driving must REALLY2 good and at it. okey.

roger that.

bye2.
This is Nik Camelia, over and out

Assalamualaikum.




4 comments:

  1. smokehouse tu mmg cantik,tp akak x sempat nak bergambar kat situ..

    ReplyDelete
  2. next time pergi la mama aryan, tempat tu maintain the same jer,

    ReplyDelete